Tjedan molitve za duhovna zvanja

on .

Pred nama je 4. Vazmena nedjelja – Dobrog pastira i svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Cijeli tjedan je posvećen molitvi za duhovna zvanja. Budući da ove godine 4. Vazmena nedjelja spada na svetkovinu sv. Dujma, zaštinika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije, tjedan molitve za duhovna zvanja će se premjestiti (barem za župe grada Splita i okolice) tjedan iza 4. Vazmene nedjelje i sv. Dujma. U vašim zajednicama potaknite na molitvu za nova duhovna zvanja, te ako je moguće u tom tjednu imajte Euharistijsko klanjanje posvećeno molitvi za duhovna zvanja te na misama u župnim zajednicama pozovite naše vjernike da u svoje molitvene nakane uključe i nova duhovna zvanja. Nadbiskupski ured za duhovna zvanja organizira:

1)    U ponedjeljak 8. svibnja održat će se molitveni susret za duhovna zvanja u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa s početkom u 20h. Susret će predvoditi o. Jozo Čirko OP, župnik i magistar dominikanskih sjemeništaraca.

2)    Bdjenje za duhovna zvanja će se održati u Katedrali 11. svibnja s početkom u 20.30h. Potičemo i pozivamo sve koji mogu da se pridruže zajedničkoj molitvi u katedrali.

3)    U subotu 13. svibnja ujutro od 8.30 – 12.30h će biti Dani otvorenih vrata Nadbiskupskog sjemeništa. Ovom prigodom potičemo župnike, kapelane i animatore da s ministrantima posjete naše sjemenište uz zajedničko druženje, svjedočenje te razgovor i igru sa sjemeništarcima. Bilo bi dobro da oni koji to žele nam se jave najkasnije do četvrtka 11. svibnja radi lakše organizacije.