Posjet Josipa Radoševića, igrača Hajduka

on .

U ponedjeljak, 11.12. našu je sjemenišnu zajednicu posjetio nogometaš splitskog Hajduka, Josip Radošević. Najprije nas je pozvao da se prije razgovora zajedno pomolimo Bogu. Nakon molitve Josip je svjedočio o važnosti vjere i Boga u njegovoj nogometnoj karijeri kao i u njegovom svakodnevnom životu.

Sjemeništarci i odgojitelji su mu postavljali pitanja, na koja je Josip iskreno i vrlo konkretno odgovarao. Naglasio je da u njegovu životu i dalje traje put obraćenja te da svaki dan pokušava započeti s Kristom.
Govoreći o nužnosti velikog odricanja u profesionalnom sportu, ohrabrio nas je s obzirom na naše svakodnevne obveze. "Nogomet mi je pomogao u samodisciplini, radu, otkrivanju valstitih sposobnost, ali i ograničenja, a time i traženju pomoći od Boga", iskreno je svjedočio mladi nogometaš. Također je govorio o problemu vezanom uz nogomet, a to je gledanje ljudi kroz novac, a ne ljudske vrijednosti, zbog čega mnogi od njih igrača stvaraju idole i božanstva iako bi nam svima trebao biti samo jedan uzor i cilj u životu, Isus Krist.

Na kraju su mu sjemeništarci zajedno sa svojim odgojiteljima uručili knjigu pape Franje "Oče naš" i napravili zajedničku fotografiju. Susret smo završili zajedničkom molitvom povečerja u sjemenišnoj kapeli. Josip nam je obećao doći opet uskoro i s nama odigrati nogometnu utakmicu!

Radujemo se novom susretu.