Molitva vjernika

Hvala ti, Gospodine Bože, za svetu Crkvu i vjeru katoličku, za tolike uzore i svjedoke kroz ovih sedamnaest stoljeća poput našeg zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika. Hvala ti, Bože, za lijepu zemlju Hrvatsku i njezinu povijest mučeničku. – Crkvu i Domaju našu blagoslovi, Bože, daj da svi ljudi žive u skladu i da se u dobru množe. Molimo te za vjernost u sadašnjosti, blagoslov u budućnosti i slavu sretne vječnosti.

  1. Oče nebeski Bože, stvoritelju svega, blagoslovi cijelu Zemlju svoju i Hrvatsku lijepu domovinu moju, da rađa hranom i opravom za sve ljude tvoju djecu, za mnoge nove kolijevke i za sve potrebne.
  2. Isuse Kriste, vječni Sine Božji, naš Otkupitelju, Spasitelju i Prvosvećeniče, blagoslovi sve očeve i pastire naše Crkve: svetoga Oca Ivana Pavla, sve biskupe s našim nadbiskupom Marinom, kao i sve očeve obitelji i poglavare u našoj državi. Neka se u obiteljima moli iz malena, uči i živi sveta vjera, kršćanske kreposti i dostojno primaju sveti sakramenti, pa će obitelji cvjetati mnogim plodovima i usrećivati nas novim naraštajima.
  3. Duše Sveti Bože, sve nas obdari Božjim milostima i svojim svetim darovima, da rastemo snagom vjere i ufanja i srećom Tvoje božanske ljubavi, te se svagdašnjim dobrim djelima dokažemo kao Tvoji svjedoci i revni učenici. Napose blagoslovi one što ove godine primaju sveto krštenje, pričest, krizmu, vjenčanje, zavjete i svete redove.
  4. Blažena Gospe, Majko Krista, Majko Crkve i Odvjetnice roda kršćanskoga. Ti si milosti puna, Tvojim zagovorom neka živi naša Crkva i Domovina; te iz mučeničke povijesti raste vjernija i sretnija budućnost. Bila si znak svih naših pobjeda, budi zalog i naših obnova. O vjerna zaštitnice Hrvatske, isprosi nam stalnu vjernost Kristu, Petrovoj Crkvi, Domovini i našim obiteljima. Blagoslovi svu našu djecu, majke i djevojke.
  5. Sveti Josipe, glavaru nazaretske obitelji, sv. Crkve, zaštitniče Hrvatske i uzore rada, žrtve i šutnje, poniznosti i pobožnosti. S Marijom budi vazda uz sve nas, osobito na času smrti. S Isusom blagoslovi radnike, intelektualce, učenike, patnike i bolesnike, siromahe i branitelje, sve nas stare i mlade, a našim dragim pokojnicima pokoj vječni.
  6. Sveti Dujme i ostali solinski mučenici i blaženici hrvatski širom Domovine do Alojzija Stepinca i Ivana Merza, molite nam za brojnu djecu, čistu mladež, posebno zrelije mladiće, da svi u svojem životu slavimo Boga Oca i služimo Kristu Isusu te budemo otvoreni poticajima Duha Svetoga.

Svršetak:

Trojedini Bože, štiti svoju Crkvu, sve pastire i čitav Božji narod. Obnovi vjeru katoličku, napose u Europi, obdari nas bogoslovnim i stožernim krepostima. Sve narode ispuni mirom, milošću i blagoslovi svakim dobrom, da sačuvaju svetu vjeru, svoja prava i istinsku slobodu. Tako budi! Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, sa zahvalnom pjesmom. Amen! – AVE.