Molitve za duhovna zvanja

Molitva za duhovna zvanja

Gospodine Isuse Kriste ti sam si nam rekao „Žetva je velika ali radnika malo. Molite dakle Gospodara žetve da radnika pošalje u žetvu svoju“.

Pogledaj Gospodine potrebe svoje Crkve i naše nadbiskupije i daruj joj dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica, koji će vjerno i požrtvovno služiti tvome narodu. Mnogo je onih koje si pozvao ali tako malo onih koji se radosno odazivaju Tvome pozivu, koji slušaju i čuju Tvoj glas: „Dođi i slijedi me“. Molimo te, pohodi naše obitelji da budu zajednice ljubavi u kojima roditelji s radošću primaju djecu i pomozi da ona odrastuu prijateljstvu s Bogom te postanu ljudi poslušni nadahnućima Duha Svetoga. Ohrabri mlade da vjeruju ljubavi i spoznaju veličinu života stavljenog u službbu drugima po svećeničkom i redovničkom zvanju, te mnoge privedu k Tebi, jedinome Putu, Istini i Životu. ti si Gospodine naša nada u Tebe se uzdamo. Amen.


Molitva sv. Ivana Pavla II. za zvanja

Gospodine Isuse, Dobri Pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama, vjerničkoj zajednici prosutoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima ga naviještati.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim osobama koje su posvećene tebi i službi Crkve. Neka budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi i neka njihov primjer otvara druga srca da poslušaju i slijede tvoj poziv.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima da budu žarke u vjeri i u crkvenom služenju te da tako pospješuju nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim ljudima, osobito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu. Prosvjetli ih kod izbora, podrži ih u vjernosti, učini ih hrarima i spremnima darovati svoj život po tvom primjeru da bi drugi imali život.


Molitva pape Benedikta XVI. za zvanja

Gospodine Isuse, svojim apostolima, nakon uskrsnuća, povjerio si dragocjeno poslanje: „Idite i učite sve narode..“ obećavši njima i nama: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.“ Tražio si od svojih učenika da se brinu za mnoštvo kojem si želio dati ne samo hranu koja taži glad, nego hranu vječnoga života. Iz tog pogleda ljubavi izvire još i danas za svakoga od nas tvoj poziv: „Molite gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju“. Pomozi nam shvatiti, o Gospodine da odgovoriti na tvoj poziv znači suočiti se mudro s poteškoćama života, jer znamo da „učenik nije veći od svojeg učitelja“. Hvala, Gospodine, za ganutljive primjere koje nam uvijek daješ, koji su kadri nadahnuti tolike mlade da slijede tebe koji si Život i po kome nalazimo istinski smisao i radost našemu životu. Hvala ti za tolike svjedoke čiji život je postao misija, u kojoj slobodni od svega naviještaju tebe s neviđenom originalnošću i čovječnošću. Sveta Marijo, Kraljice apostola, Majko nade, nauči nas vjerovati, nadati se i ljubiti. Zvijezdo mora, sjaji nad nama, učini nas misionarima nade i vodi nas na našem putu. Amen!


Molitva Blaženoj Djevici Mariji za duhovna zvanja

O sveta Majko Božja i premila Majko naša, Ti kraljice apostola, ti pomoćnice kršćana. Tvojem se materinskom milosrđu utječemo da nam od Boga isprosiš mnogo novih duhovnih zvanja.

Ti sve možeš kod Božanskog Sina svoga, našeg velikog Svećenika, koji je sebe sama žrtvovao na drvu križa za otkup i spasenje svijeta i još se žrtvuje svaki dan na našim oltarima. Uslišaj molbu naroda svoga, koji Te ljubi i štuje od davnine kao svoju Kraljicu, Odvjetnicu i Majku. Zagovaraj nas kod predragoga Srca Isusova, da nam se smiluje i da nam dade mnogo svetih pastira duhovnih. Budi u pomoći svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, blagoslovi ih u svetom radu za spasenje i posvećenje duša naših. Amen!